Qui som?


Jon Hart, professor i director de l’escola.
Vaig néixer a Cornwall, al sud oest d’Anglaterra on vaig viure fins als 18 anys. Vaig estudiar bioquímica i nutrició a Southampton i seguidament vaig començar a treballar per una multinacional durant més de 15 anys, els darrers dels quals els vaig dedicar a dirigir més de 20 botigues a tota Espanya, a la formació de personal i a desenvolupar el departament de màrketing .
Vaig venir a Maó l’any 2003 quan la meva primera filla era molt petita sense parlar català ni castellà (com la meva filla que tot just començava a fer sorolls en una llengua inintel•ligible). Aquí va començar la meva aventura lingüística. Decidit a aprendre ambdues llengües el més aviat possible, prest vaig descobrir que només les podria aprendre “fent”. És a dir, escoltant, relacionant-me, interpretant el que sentia pel context, comprenent més coses dia a dia, atrevint-me a parlar i finalment essent capaç de llegir i escriure. En resum, de forma no gaire diferent a la qual vaig aprendre la meva primera llengua, l’anglès.
Sempre he parlat en anglès amb la meva dona i les meves filles. Vaig treballar a Barcelona durant molts d’anys i els caps de setmana que era a casa em vaig adonar que el fet que durant part de la setmana les filletes no el parlessin (la meva dona sempre els ha parlat en català) i no treballessin la lecto-escriptura en anglès a l’escola volia dir que hi havia molts aspectes de la llengua que no estaven adquirint. Juntament amb la meva dona, vam començar a introduir aquests elements a través de jocs fonètics (phonics), música, lectures, etc i vam veure la gran capacitat dels nens per l’adquisició de llengües, aconseguint que les filletes tinguessin el mateix nivell de coneixements que els nens de la seva edat escolaritzats a Anglaterra. He continuat estudiant per especialitzar-me en l’ensenyament de l’anglès a nens no nadius així com anglès per a empreses, aprofitant la meva experiència laboral.
D’aquestes experiències ha nascut Fun in English, on els mètodes d’ensenyament estan basats en el procés natural d’aprenentatge de la llengua materna i on l’objectiu principal és aconseguir que tots els nostres alumnes s’enamorin de l’anglès i l’adoptin com a una llengua normal de comunicació.